Ga er lekker op uit met fiets of e-chopper en ontmoet!

Ontdek de tuin van Brabant! Voor RBT De Langstraat hebben we Fiets&FOOD routes ontwikkeld. De ene tocht leid je door de groene gemeente Loon op Zand en Dongen, en de andere route laat je het prachtige gebied van Waalwijk en Heusden zien en alles wat daar tussen ligt.

Stap op de fiets en trap de FOOD route door het prachtige gebied van de Langstraat. De routes staan compleet in het teken van duurzaam voedsel. Je wordt geleid langs lokale ondernemers, die op hun eigen manier een steentje bijdragen aan een gezonde wereld. Op de locaties speur je naar een QR-code voor een kijkje achter de deur. Geniet, smul en vertoef met plezier in De Langstraat: tuin van Brabant! Geheel compleet te maken met onze arrangementen.

8 QR codes per route voor een bijzondere inkijk

Op elke route tref je 8 QR codes bij bedrijven die je allemaal een kijkje achter de deur geven. Bijvoorbeeld een kijkje bij de 500 jaar oude Eendenkooi. Niemand mag hier naar binnen, maar nu kun je door de QR code te scannen zien wat er achter het verborgen hek te zien is. Fiets daarna door naar de zuivelboerderij de Kern en ontdek hoe karnemelk gemaakt wordt? en kom erachter waar de druiven voor dienen van wijndomein de Woutherushof.

Hoe werkt het?

De routes zijn gratis en te downloaden via de site van RBT De Langstraat. Hier tref je ook de GPX codes voor de fietscomputer. Maar natuurlijk kun je ook de adressen in Google Maps intypen en van adres tot adres fietsen of e-choppen.

Arrangementen

Maak je dag compleet met de diverse arrangementen die je bij ons kunt boeken. Wil je iets lekkers onderweg? Boek dan het scharrelarrangement. Bij iedere locatie kun je iets lekkers bij elkaar scharrelen. Je ontvangt van ons een stempelkaart en de bijbehorende adressen. Heerlijk voor onderweg of neem het aan het einde mee naar huis.

 • Scharrelroute met 3 foodmomenten (19,50 p.p.)
 • Scharrelroute met 4 foodmomenten (22,- p.p.)
 • Scharrelroute met 5 foodmomenten (27,- p.p.)

Combineer met de diverse workshops:

Zodra het weer kan en we weer met een groep bij elkaar kunnen komen is het heel leuk om de fietsroute te combineren met een workshop of een rondleiding. Er zijn diverse mogelijkheden, zoals:

 • Kookworkshop
 • Worstenbroodjes bakken
 • Ketchup maken
 • Rondleidingen door de stal, museum of bedrijf
 • Bierproeverij
 • Wijnproeverij
 • Kruidenplukwandeling
 • Op pad met de herder en zijn schapen
 • Kijkje in de kassen van de tomaten
 • Mee met de imker en haar bijen

Binnenkort: Bierroute arrangement

In drie dorpen tref je unieke bierbrouwerijen. Bij de ene krijg je een mooie rondleiding met een bierproeverij. bij de ander drink je een van de vele soorten zelfgebrouwen bier en ga je je uitleven met een blok hout. En bij de laatste geniet je van de (live) muziek en drank in de speciale omgeving van het oude pakhuis.

Ga op pad met de e-chopper, de scooter of (elektrische) fiets

De Fiets&FOOD routes zijn ongeveer 25 tot 50 km lang. Voor de echte sportieveling een makkie maar voor wie het wat relaxter aan wil doen kiest voor een ander vervoermiddel. Bij ons kun je allerlei soorten vervoermiddelen reserveren. Wat dacht je van de hippe elektrische brommer. De E-chopper. Zonder helm maar met rijbewijs de weg op!

Fiets & FOOD route = gratis te downloaden
Geniet, smul en vertoef met plezier in De Langstraat: tuin van Brabant!

Arrangementen

Deze activiteit is goed te combineren met:

Geen activiteiten gevonden

Fiets & FOOD route

IK WEET AL WAT IK WIL!

Nieuw!

Frisse Start Uitjes

Een Frisse start voor bedrijven die elkaar eindelijk weer eens live willen ontmoeten. Voor deze bedrijven organiseren wij een dag waar zowel de organisatie/ het

Lees verder »

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons aanbod.