Evenementen georganiseerd door Bodelier & Bodelier zijn altijd dynamisch. Vaste opstellingen ontbreken en powerpoints met bullets, statistieken en staafdiagrammen zijn uit den boze. Een droge academicus wordt in de rede gevallen door een gast uit de praktijk. Bezoekers gebruiken intensief hun tablets of smartphones en krijgen een microfoon onder hun neus. Soms hangen de toehoorders op kussens of zitten op trappen. Dan weer worden zij door de ruimte gejaagd of luisteren met een pilsje en bitterbal aan cafétafeltjes.

BODELIER & BODELIER zijn Ralf en Saskia Bodelier, broer en zus. Ralf zocht in de luier al luidkeels het debat en Saskia organiseerde vanuit de wieg een roeptoeter, draaiboek en feestneus.

Bodelier en Bodelier zijn gepokt en gemazeld in het regelen van honderden evenementen. Alles nemen ze uit handen. Samen bedenken we een spannende invulling, zij zoeken sprekers en besprokenen. Jij bepaalt het budget. Zij regelen de catering, de aankleding en de muziek. Jij zoekt de publiciteit, zij schrijven persberichten en benaderen de krant. Jij zit ontspannen in de zaal, zij interviewen de sprekers en praten het evenement met humor aan elkaar.

Frisse Sessies in anderhalf uur op

anderhalve meter

                               Wat?

Stel je voor. We hoeven niet meer vanuit huis te werken of we willen elkaar tussendoor even op afstand live ontmoeten. Twintig collega’s staan in een ruime opstelling. Sommigen dragen vers verdriet, anderen zitten vol bezielende verhalen. En iedereen heeft nieuwe ideeën over hoe het nu verder moet; thuis en vooral op de werkvloer.

In een Frisse Sessie door Bodelier & Bodelier brengen wij binnen anderhalf uur de belangrijkste verhalen en ingevingen voor het voetlicht. Dat alles gebeurt in een veilige omgeving, een ontspannen sfeer en met gebruik van de mooiste werkvormen. Na afloop ontvangt de opdrachtgever een overzicht van de meest inspirerende inzichten.

                            Waarom?

* De coronapandemie trekt diepe sporen in onze samenleving. Er werden tienduizenden Nederlanders ernstig ziek en stierven bijna eens zoveel mensen dan in voorafgaande maanden. Collega’s die weer terugkeren hebben verhalen die ze hopen te delen.

* Maandenlang online werken was een bijzonder experiment. Nooit eerder zaten collega’s zo ver van elkaar, nooit eerder werd zo virtueel overlegd, onderhandeld en besloten. Hoe is dat bevallen? Welke lessen kunnen we uit deze ervaring trekken, wat zetten we ervan door? Wat zeker niet? En hoe ziet het kantoor van de toekomst eruit?

* Bijpraten op de werkvloer is belangrijk én tijdrovend. Zeker na lange vakanties, ingrijpende reorganisaties  of een ruime periode van thuiswerken, zoals in de huidige coronaepidemie. Wanneer dat telkens een-op-een gebeurt, is dat niet bevorderlijk voor een efficiënte start. Daarentegen kan iedereen na een warm gestroomlijnde gemeenschappelijke sessie snel weer aan de slag.

                           Wie?

* Alle organisaties zijn geschikt voor een Frisse Onderbreking of een Frisse Start. Het maximaal aantal deelnemers per sessie is 25.

* Bodelier & Bodelier, dat zijn Saskia Bodelier en haar broer Ralf Bodelier. Saskia studeerde voorlichting en volwasseneducatie en werkte jarenlang voor meerdere organisaties in binnen- en buitenland. In 2007 startte ze haar evenementenbureau ‘Verrassend Tilburg en Meer’. Ralf promoveerde als filosoof, doceert aan verschillende onderwijsinstellingen, leidt debatten en conferenties, schrijft columns en essays voor het Financieel Dagblad en de Groene Amsterdammer en organiseert ‘Abdijsessies inspireren met vooruitgang’.

* Als Bodelier & Bodelier organiseren en leiden ze geregeld evenementen. Ze zijn verbindend, stellen de juiste vragen en krijgen ook de meest introverte collega nog aan het praten. Als betrokken buitenstaanders wekken ze ieders vertrouwen, bewaken ze de goede sfeer en zorgen ze ervoor dat de medewerkers optimistisch hun werk weer oppakken.

                          Waar?

*Frisse Sessies vinden doorgaans plaats binnen de organisatie, in de bedrijfskantine, bestuurskamer of kantoortuin. Maar het is ook mogelijk op externe locaties, variërend van een conferentiecentrum tot het stadspark om de hoek. Omdat we vooralsnog 1,5 meter afstand willen houden, moet de oppervlakte minimaal 50 vierkante meter groot zijn.

                                        Wanneer?

* Vooralsnog plannen we de Frisse Sessies in vanaf mei 2021.

* Een Frisse Onderbreking of Frisse Start kan worden gemaakt tijdens een werkontbijt, een uitgebreide lunch of borrelsessie. Alles is echter mogelijk, zeven dagen per week, van zeven uur in de ochtend tot negen uur in de avond.

* De sessie is goed in te plannen in een dag met gezellige teambuildingsactiviteiten. Kortom een dag op maat gemaakt door Verrassend Tilburg&meer.

                            Hoe?

* Een Frisse Onderbreking of Frisse Start begint met een telefoontje naar Saskia. Daarna is er een vooroverleg waarin wordt gekozen voor de locatie, het tijdstip en concrete aanpak. Bodelier & Bodelier beheersen een ruime variëteit aan werkvormen, van ‘over de streep’ en ‘buzzen’ tot ‘pyramidegesprekken’.

* Het maximale aantal medewerkers van een Frisse Sessie is 25, gezien de 1,5 meter afstand die we vooralsnog in stand willen houden.

* Tijdens een Frisse Sessie krijgen alle medewerkers de kans om hun verhaal te vertellen en gaan we op zoek naar nieuwe ideeën rond werken online en vanaf de anderhalve meter. Doorspekt met humor en empathie, inventariseren we nieuwe ideeën, inclusief de mogelijke bezwaren en obstakels.

* Na afloop ontvangt de organisatie een kort en bondig verslag met alle nieuwe inzichten en ideeën die tijdens de sessie aan de orde kwamen.

* Inclusief  voorbereiding en het eindverslag kost een Frisse Sessie van anderhalf uur 500 euro, ex BTW. Bij meerdere sessies bij dezelfde organisatie zijn de prijzen in overleg.

* Bel, app of mail Saskia 06 14635213 / saskia@verrassendtilburgenmeer.nl

Het je belangstelling en ben je benieuwd wat we voor jullie organisatie kunnen betekenen? Bel of mail voor een plan op maat.

groepen vanaf 20 personen
prijs op maat op aanvraag

Arrangementen

Deze activiteit is goed te combineren met:

Geen activiteiten gevonden

Bodelier & Bodelier

IK WEET AL WAT IK WIL!

Nieuw!

Reacties

Niels van de Pluijm

Saskia (en Ralf Bodelier) hebben voor mij een mini congres georganiseerd voor de doelgroepen zorg en ICT. Zij heeft hierbij het congres perfect georganiseerd en begeleid, alle zorg daaromtrent op zich genomen, aan het programma mede invulling gegeven, een grote opkomst; ronduit perfect verlopen.

Het congres leverde tientallen complimenten op!

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons aanbod.