De schapen van herder Bart grazen in het grootste zandverstuivingsgebied van Europa, de Loonse en Drunense duinen. Met de door ons doorgegeven GPS-coördinaten of route via Whatsapp vind je de weg door het mulle zand naar de herder met zijn 350 schapen. 
Herder Bart neemt je mee en vertelt vol passie over zijn bijzondere beroep, de natuur, zijn alerte honden en  natuurlijk over zijn schapen en hun wol.

Voor Wie?

Een bezoek aan de herder in het prachtige landschap is al een beleving op zich. Volwassenen zullen vooral gefascineerd zijn door de bijzondere verhalen van de herder en kinderen zijn dol op het aaien van de schapen met hun zachte en heerlijk ruikende vacht. Zowel voor families, collega’s en voor kinderfeestjes, voor ieder die graag buiten is, is dit een perfect uitje.

Combineer

Om het uitje compleet te maken kunnen wij zorgen voor een knapzak of picknickmand, voor het huren van fietsen, een e-chopper, een borrel en/of diner.

Een erg leuke combinatie de workshop vliegeren die we verzorgen bij restaurant Bosch en Duin. Voor of na het vliegeren ben je meteen op de juiste locatie voor het bezoek aan de herder.

Een andere te gekke combinatie is om na het bezoek aan de herder een workshop wolvilten te volgen. Of wandel je liever verder? Bijvoorbeeld met een bioloog of kruidenkenner. Er is veel mogelijk. We denken graag met je mee om je groepsuitje zo passend mogelijk te maken.

Combideal

jullie worden welkom geheten bij het mooie landgoed Bosch en Duin midden in de Loonse en Drunense duinen. Na de koffie met gebak gaat de groep deelnemen aan de workshop vliegeren en daarna een wandelen met de herder en zijn schapen. Bij groepen met meer dan 25 personen wordt de groep gesplitst en gaat de ene groep eerst naar de herder en daarna vliegeren en visa versa. Combi deal €44,50 pp

Natuurmonumenten beheert de Loonse en Drunense duinen. Het is aan hen te danken dat het gebied goed wordt onderhouden onder meer door het laten begrazen door de schapen. In de prijs van een bezoek aan de herder steun je ook dit goede doel.

Helaas op dit moment niet te boeken.

groepen 10 tot 30 personen

groepen 10 tot 30 personen
volwassene 17,50 pp
Kinderen tot 12 jaar 7,50 pp

Arrangementen

Deze activiteit is goed te combineren met:

Ontmoet de Schaapsherder

IK WEET AL WAT IK WIL!

Nieuw!

Reacties

Achmea

We hadden op 3 oktober met onze afdeling een bijzonder leuk uitje. Die middag zijn we met 28 collega’s door de Loonse en Drunense Duinen naar de schaapherder gelopen. Daar kregen we een interessante en enthousiaste uitleg van de herder over het ontstaan van het gebied en de kudde. We sloten af met een heerlijk en gezellig buffet bij Bosch en Duin. Een aanrader voor iedereen!

Christel Koop

Zaterdag 29 september was het zover. We hebben een super dag gehad!!! In de Drunense duinen was de ontmoeting met de herder en zijn kudde… met passie vertelde hij over het leven van een hedendaagse herder en zijn kuddes. Magisch omte zien hoe hij, zijn honden en zijn kudde op elkaar ingespeeld zijn.

Na een heerlijke lunch op het terras van De Kiosk in Loon op Zand werden we meegenomen naar de bijenkasten van de Imker. Zij had een aanstekelijk verhaal over de bijen en hoe zij leven en zorgen voor honing. Nadat we in een imkerpak gehezen waren mochten we de bijen van dichtbij bekijken….
Na dit allemaal bestudeerd te hebben gingen we met heerlijke potjes honing weer terug naar ons vakantiehuis. Nog nagenietend van een prachtige, goed georganiseerde dag!
Bedankt Saskia

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons aanbod.