Ga er lekker op uit met fiets of e-chopper en ontmoet!

Ontdek de tuin van Brabant! Voor RBT De Langstraat hebben we twee Fiets & FOOD routes ontwikkeld, De ene tocht leid je door de groene gemeente Loon op Zand en Dongen, en de andere route laat je het prachtige gebied van Waalwijk en Heusden zien en alles wat daar tussen ligt.

Stap op de fiets en trap de FOOD route door het prachtige gebied van de Langstraat. De twee routes staat compleet in het teken van duurzaam voedsel. Je wordt geleid langs lokale ondernemers, die op hun eigen manier een steentje bijdragen aan een gezonde wereld. Op de locaties speur je naar een QR-code voor een kijkje achter de deur. Hierdoor leer je onder andere hoe je voedselverspilling tegen kunt gaan. Geniet, smul en vertoef met plezier in De Langstraat: tuin van Brabant!

8 QR codes per route voor een bijzondere inkijk

De routes staan in het teken van Food Waste en je komt dus langs ondernemers die duurzaam te werk gaan.Op elke route tref je 8 QR codes bij bedrijven die je allemaal een kijkje achter de deur geven. Bijvoorbeeld een kijkje bij de 500 jaar oude Eendenkooi. Niemand mag hier naar binnen maar nu kun je door de QR code te scannen zien wat er achter het verborgen hek te zien is. Maar ook, hoe wordt karnemelk gemaakt?, Waar dienen de druiven voor van wijndomein de Woutherushof, Een Oesterburger? Wat is dat?

Hoe werkt het?

De routes zijn gratis en te downloaden via de site van RBT De Langstraat. Hier tref je ook de GPX codes voor de fietscomputer. Maar natuurlijk kun je ook de adressen in Google Maps intypen en van adres tot adres fietsen of e-choppen.

Scharrelroute arrangement

Er is ook een mogelijkheid om de fietstocht uit te breiden met diverse arrangementen. Tijdens de scharrelroute ontvang je een Langstraat-picknickbox en een stempelkaart. Bij diverse ondernemers haal je je lekkers op om onderweg te picknicken, mee naar huis te nemen of ermee te gaan koken tijdens de kookworkshop.

Bierroute arrangement

In drie dorpen tref je unieke bierbrouwerijen. Bij de ene krijg je een mooie rondleiding met een bierproeverij. bij de ander drink je een van de vele soorten zelfgebrouwen bier en ga je je uitleven met een blok hout. En bij de laatste geniet je van de (live) muziek en drank in de speciale omgeving van het oude pakhuis.

Ga op pad met de e-chopper, de scooter of elektrische fiets

De Fiets & FOOD routes zijn ongeveer 40 tot 50 km lang. Voor de echte sportieveling een makkie maar voor wie het wat relaxter aan wil doen kiest voor een ander vervoermiddel. Bij ons kun je allerlei soorten vervoermiddelen reserveren. Wat dacht je van de hippe elektrische brommer. De E-chopper. Zonder helm maar met rijbewijs de weg op!

Fiets & FOOD route = gratis te downloaden
Geniet, smul en vertoef met plezier in De Langstraat: tuin van Brabant!

Arrangementen

Deze activiteit is goed te combineren met:

Geen activiteiten gevonden

Fiets & FOOD route

IK WEET AL WAT IK WIL!

Nieuw!

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons aanbod.