Tijdens een Eat & Meet maak je een culinaire reis naar de keukens en eettafels van onze buren. We brengen de Nederlanders en de nieuwe Nederlanders samen aan tafel. Niet alleen de liefde gaat door de maag, tijdens gezamenlijke maaltijden bouw je ook respect en tolerantie op. Eten verbindt en brengt mensen bij elkaar ongeacht religie of afkomst. Je maakt uitgebreid kennis met de specifieke gerechten van de Syriërs of Marokkanen en je ontmoet ook de mensen die deze gerechten bereiden.

We hebben getalenteerde thuiskoks die afkomstig zijn uit diverse landen en culturen uit de hele wereld. Wanneer je een culinaire reis maakt schuif je voor het voorgerecht bijvoorbeeld aan bij een Marokkaans gezin. Voor het hoofdgerecht ben je te gast bij Syriërs en het nagerecht wordt genuttigd tijdens een theeceremonie op een Somalische bank.

Culinaire uitstapjes

Maak een culinaire ontmoetingsreis met je collega’s, met je gezin, familie of vriendengroep en maak kennis met andere eetculturen. Neem contact met ons op, dan prikken we een datum en kun je je verder laten verrassen. Het is ook mogelijk om van te voren aan te geven welke keukens uit welke nationaliteiten jullie graag willen bezoeken.
Vervolgens reizen jullie per auto, per fiets of gewoon te voet naar de drie huishoudens.

Multiculturele ontmoetingen

De huishoudens die worden bezocht zijn goed op hun visites voorbereid. Alles is gericht op proeven en ontmoeten. Met als basis de gedachte dat nieuw en oud, Nederlands en Mediterraans elkaar kunnen vinden. De ervaring leert dat rond de tafel het gesprek soepel op gang komt, dat wederzijdse interesse wordt gewekt en mogelijke vooroordelen afgebroken.

groepen vanaf 4 personen
vanaf 65,- pp
incl. wijn 75,- pp

Arrangementen

Deze activiteit is goed te combineren met:

Eat & Meet Culinaire reis

IK WEET AL WAT IK WIL!

Nieuw!

Reacties

Casper Hoenderos

Een echte bijzondere middag en avond gehad! Bijzondere ontmoetingen met prachtige verhalen. Een echte aanrader om het avontuur aan te gaan. En niet alleen dat, ook heerlijk eten uit verschillende culturen. Een echte aanrader om het avontuur aan te gaan. Zo leuk is Tilburg!

 

Neeltje van den Hoogen

Onlangs maakten we met ons team een Culinaire Wereldreis. Naast het heerlijke eten dat we voorgeschoteld kregen, maakten de verhalen bijzonder veel indruk op ons. Het is echt de ideale manier om bruggen te bouwen tussen verschillende culturen en zo meer begrip te krijgen voor elkaar.
Er was een leuke afwisseling in het programma, doordat we bij zeer verschillende mensen aan tafel schoven, ieder met zijn eigen verhaal.
Echte aanrader!

De website VerrassendLangstraatenmeer.nl is opgeheven en vanaf vandaag samengevoegd met die van Tilburg!

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons aanbod.