Kruiden, granen en essences. Geuren, smaken en kleuren! Een rondleiding in een bierbrouwerij of likeur destilleerderij betekent een ware ontdekkingstocht.
Dit ambacht gaat nooit verloren. Voor de bierbrouwer is het sjouwen met zware zakken graan, zorgen voor een goede mix en een perfecte afdronk van belang.
De destilleerder vertrouwt op zijn neus. Produceert zowel kruidenbitters als advocaat en haalt zijn citroenen rechtstreeks uit Italië. Maar het meest bekend is hij om de verwarmende Tilburgse kruidenbitter: Schrobbelèr!
Wil je meer weten over de historie, de ingrediënten, de misbaksels en het productieproces? Wil je ruiken, zien en – natuurlijk – proeven? Een heerlijke ontmoeting met een echte vakman en zijn producten.
Wij regelen voor groepen de ontmoeting met de likeurdestilleerder Schrobbeler.
En voor een ontmoeting met de bierbrouwer kun je kiezen uit meerdere brouwerijen. En wat denk je van een biertour? Van brouwerij naar brouwerij. Hopelijk struikel je bij de laatste niet over de drempel.